A fiatalos bőr titka 1.

 „A szépség belülről jön” – gondolom sokszor hallottátok már ezt a kifejezést 😀 Ez a mondás valóban nagyon igaz és nem csak azért, mert ha a lelkünk szép, az kifelé is sugárzik , hanem azért is, mert a szépséget úgy is fel lehet fogni, mint ‘külső egészség’. Ha a belső egészség rendben van, akkor a külső egészség is ragyog. Hiszem, hogy aki egészséges, annak a bőre is az. Ezt a szempontot egy másik cikksorozatban fogom később kifejteni.
A bőr állapotát sokféle paraméteren keresztül határozhatjuk meg, úgy mint:
– hidratáltság
– feszesség, kontúr
– rugalmasság
– pigmentáció
– szerkezet/pórusméret
– ragyogás, simaság
Ezeknek a tulajdonságoknak van egy optimális állapota, ami tulajdonképpen definiálja nekünk a ‘fiatalos bőr’-t. Azaz a fiatalos bőr feszes, rugalmas, nem ráncos, hidratált, sima, és alacsonyan pigmentált. A bőr öregedésével, a környezeti hatások által akár jóval korábban mint kellene, az ezekért a folyamatokért felelős génjeink elhangolódnak, és már nem úgy fognak működni, mit fiatalabb korban. Már nem termelnek annyi kollagént, viszont turbóra kapcsolják a pigmentációt 🙁
Az ideális megoldás az lenne, ha ezeket egyszerre tudnánk kezelni, azáltal, hogy a génjeinket visszahangoljuk a fiatalkori állapotba. Mivel  erre meg is van az eszközünk, mondhatnám azt, hogy: Oké! Akkor mindenki használja ezt a szuper krémkészítő gépet és minden rendben lesz… Halleluja!
Mivel tudom, hogy ezt nem mindenki engedheti meg magának, ezért „árérzékenyen” is megpróbálom bemutatni Nektek a lehetőségeket, hogy tudjatok választani megfelelő megoldást.
Az első lépésben azzal tudunk a leginkább segíteni a bőrünknek, hogy ha már nem tudjuk megfelelően táplálni, legalább ne kenjünk rá káros anyagot! A bőrön keresztül ugyanis több méreganyag szívódik fel, mint a tápcsatornán keresztül! És sajnos sok olyan termék van a piacon, amit jobb lenne ha inkább megennénk, mintsem hogy a bőrünkre kenjük! Sok esetben szebb annak a bőre, aki a rossz minőségű, kőolajszármazékot tartalmazó krém helyett (ez a termékek 95%-a!) inkább semmit nem ken magára! Mivel az általam használt és forgalmazott termékek gyártójának alapelve a : „Mindent a jóból, semmit a rosszból”, így nálunk nem lehet mellényúlni 🙂
Az első termékcsalád amit bemutatok Nektek a következő cikkben, az a napi bőrápolást segíti, akár tini kortól, egészen a 40+ -os  korosztályig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük